Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op de veel gestelde vragen met betrekking tot het GoodCompany profiel, GoodProjects, GoodMarket en de overige onderdelen van GoodStart. Indien u een vraag heeft die niet in deze lijst voorkomt, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GoodStart Profiel 

Hoe maak ik een GoodStart profiel aan?
 
U kunt een profiel aanmaken door rechtsboven in de pagina op de link aanmelden te klikken. Nadat uw aanmelding is voltooid kunt u via uw dashboard uw GoodCompanyprofiel en GoodProjects aanmaken.
Hoe kan ik inloggen?
 
Heeft u eerder al een profiel aangemaakt? Log dan in door rechts boven in de pagina op de link 'log in' te klikken.
Ik ben mijn wachtwoord kwijt, hoe kan ik nu inloggen?
 
Klik op 'log in' en dan op wachtwoord vergeten. Vul het e-mailadres in dat bij het profiel hoort. Er zal een verificatiecode naar het e-mailadres worden verzonden. Wanneer u de verificatiecode heeft ontvangen kunt u een nieuw wachtwoord kiezen voor het profiel.
Ik ben mijn gebruikersnaam kwijt, wat nu?
 
De gebruikersnaam is gelijk aan de naam van de organisatie. Klik op 'Inloggen' en dan op gebruikersnaam vergeten. Vul het e-mailadres in dat bij het profiel hoort. Er zal een herinnering van de gebruikersnaam worden verzonden.
Hoe kan ik mijn profiel bewerken?
 
Wanneer u ingelogd bent kunt u via het dashboard uw profiel bewerken. Klik hiervoor op profiel bewerken naast uw logo.
Hoe werkt het dashboard?
 
Het dashboard fungeert als uw persoonlijke profiel. In het profiel kunt u naast uw gegevens bewerken ook uw GoodCompany en GoodProjects aanmaken; een logo en foto's toevoegen; vacatures plaatsen; en GoodCredits kopen om uw profiel nog completer te maken. Het dashboard heeft eveneens een emailfunctie. In uw inbox kunt u berichten ontvangen en verzenden naar andere gebruikers van GoodStart. In de toekomst is het eveneens mogelijk om uw agenda te beheren, u aan te melden voor evenementen en dergelijke. In het linker menu in het dashboard staan alle bovengenoemde functies vermeld.
Hoe kan ik foto's uploaden en aanpassen?
 
Wanneer u in het dashboard in het linker menu op GoodProject foto's en vervolgens op projectfoto toevoegen klikt, kunt u een projectfoto toevoegen.
Hoe kan ik favorieten toevoegen en aanpassen?
 
Deze functie is nog niet gereed. Vanaf 2 april kunt u favorieten toevoegen een aanpassen door te klikken op favorieten en favorieten toevoegen.
Hoe kan ik notificaties toevoegen en aanpassen?
 
Deze functie is nog niet gereed. Vanaf 2 april kunt u notificaties toevoegen een aanpassen.
Hoe kan ik evenementen zoeken?
 
Deze functie is nog niet gereed. Vanaf 2 april kunt u evenementen toevoegen een aanpassen.
Hoe werkt mijn agenda?
 
Deze functie is nog niet gereed. Vanaf 2 april kunt u uw agenda beheren. Hier kunt u dan eveneens evenementen en de looptijd van subsidies in plaatsen via uw notificaties.
Hoe werkt het mailsysteem?
 
In uw dashboard kunt u via inbox berichten sturen en ontvangen. Op deze manier kunt u in contact komen met andere gebruikers op de website en bijvoorbeeld vragen stellen over investeringen en resultaten van GoodProjects.
Hoe kan ik vacatures uploaden?
 
Wanneer u een vacature wilt plaatsen op GoodStart, doet u dit via uw dashboard. U klikt op vacatures en vervolgens op vacature toevoegen. Op deze pagina kunt u de functieomschrijving, -eisen en contactinformatie toevoegen.

Over GoodCompanies

Wat is een GoodCompany?
 
In het hoofdmenu kunt u onder GoodCompany en vervolgens wat is een GoodCompany uitleg vinden over GoodCompanies.
Hoe zoek ik een GoodCompany?
 
In het hoofdmenu kunt u onder alle GoodCompanies zoeken naar een specifieke GoodCompany met een bepaalde omvang, omzet en / of branche. In de navigatie aan de linkerkant op de pagina kunt u zoekfuncties selecteren door deze aan te vinken.

GoodCompany aanmaken

Hoe word ik een GoodCompany?
 
In het hoofdmenu kunt u onder GoodCompany en vervolgens 'hoe word ik een GoodCompany' uitleg vinden over GoodCompanies.
Waarom zou ik een GoodCompany willen worden?
 
U kunt u als GoodCompany op GoodStart profileren voor potentiele klanten, partners en andere geïnteresseerden. Uw GoodCompany profiel geeft inzicht in de specialisatie en werkzaamheden van uw organisatie. Handig, bijvoorbeeld indien men wil inkopen of samenwerken en zoekt naar een duurzame partij.
Welk gedeelte van mijn GoodCompany profiel is zichtbaar voor andere gebruikers?
 
Wanneer u uw GoodCompany aanmeldt is in de opgave in het dashboard aangegeven welke functies wel en niet worden getoond op de website. Gegevens zoals uw telefoonnummer of naam worden niet getoond op de website. De gegevens die wel worden getoond zoals bijvoorbeeld de introductie van uw organisatie, branche en de omvang van uw organisatie zijn voor iedereen inzichtelijk, dus zowel voor gebruikers als bezoekers van GoodStart.
Wat is de GoodCompanyZelfscan?
 
De GoodCompanyZelfscan is een scan met 25 vragen. Deze heeft u in circa 5 minuten ingevuld. Door de vragen in de scan te beantwoorden kunt u testen hoe ver uw organisatie is op het gebied van duurzaam ondernemen / mvo. Uw organisatie wordt niet beoordeeld op de antwoorden die u invult. De score is een indicator die u aangeeft op welk gebied u vooruitgang kan boeken op het gebied van duurzaam ondernemen / mvo.
Ik kan mijn GoodCompany niet vinden en heb wel het formulier in het dashboard ingevuld.
 
Om als GoodCompany op GoodStart zichtbaar te worden zijn bepaalde velden verplicht om in te vullen. Deze velden staan aangegeven met een *. Daarnaast kunt u bovenaan de formulieren in de voortgangsindicator zien hoeveel vragen u nog dient in te vullen om GoodCompany te worden. Wanneer u uw GoodCompany profiel niet compleet aanmeldt krijgt u hiervan een melding. U kunt uw gegevens dan aanpassen waardoor uw GoodCompany profiel alsnog online zichtbaar wordt.

Over GoodProjects

Wat is een GoodProject?
 
In het hoofdmenu kunt u onder GoodProject en vervolgens 'Wat is een GoodProject' uitleg vinden over GoodProjects.
Hoe zoek ik een GoodProject?
 
In het hoofdmenu kunt u onder alle GoodProjects zoeken naar een specifiek GoodProject in een bepaalde categorie of met een bepaald doel. In de navigatie aan de linkerkant op de pagina kunt u zoekfuncties selecteren door deze aan te vinken.

GoodProject aanmelden

Hoe meld ik een GoodProject aan?
 
Wanneer u bent ingelogd kunt u in uw dashboard nieuwe GoodProjects aanmelden. In de linker navigatie in uw dashboard klikt u op GoodProjects en vervolgens op een GoodProject toevoegen. Op deze pagina kunt u de gegevens van uw GoodProject invoeren. Aan de rechterkant staat uitleg bij de desbetreffende vraag die u invult.
Waarom zou ik een GoodProject aanmelden?
 
GoodProjects zijn de trotse projecten die gelden als de Best Practices op het gebied van duurzaam ondernemen. Daarbij laat u zoveel mogelijk zien: de case, de cijfers en de beoordelingen van de partijen / leveranciers die hebben bijgedragen. De GoodProjects laten zien dat het kan én waarop gelet dient te worden. Daarmee zijn de GoodProjects eigenlijk onmisbaar als u zelf verder aan de slag wilt gaan met duurzaam ondernemen.
Welk gedeelte van mijn GoodProject is zichtbaar voor andere gebruikers?
 
Wanneer u uw GoodProject aanmeldt is in opgave in het dashboard aangegeven welke functies wel en niet worden getoond op de website. Gegevens zoals uw telefoonnummer of naam worden niet getoond op de website. De gegevens die wel worden getoond zoals bijvoorbeeld de investering, tijdsplanning en het resultaat zijn voor iedereen inzichtelijk, dus zowel voor gebruikers als bezoekers van GoodStart.
Ik kan mijn GoodProject niet vinden en heb wel het formulier in het dashboard ingevuld.
 
Om als GoodProject op GoodStart zichtbaar te worden zijn bepaalde velden verplicht om in te vullen. Deze velden staan aangegeven met een *. Wanneer u uw GoodProject niet compleet aanmeldt krijgt u hiervan een melding. U kunt uw gegevens dan aanpassen waardoor uw GoodProject alsnog online zichtbaar wordt.
Wat is een beoordeling?
 
De beoordeling gaat over een product of een dienst, de service en de planning van een leverancier, adviseur en / of financier van een GoodProject. Deze beoordeelt u op een schaal van 1 tot-en-met 10, waarbij 1 het laagste cijfer en 10 het hoogste cijfer is. Deze beoordeling geeft u aan de leverancier, adviseur en / of financier van uw GoodProject zodat andere organisaties kunnen beoordelen of zij met dezelfde leverancier, adviseur en / of financier willen werken.
Waarop baseer ik mijn beoordeling?
 
Uw beoordeling baseert u op de kwaliteit van het product of de dienst, de service (communicatie, aftersales etc) en de planning van de leverancier, adviseur en / of financier waarmee u heeft samengewerkt voor uw GoodProject.
Hoe kan ik mijn beoordeling aanmaken en aanpassen?
 
U maakt uw beoordeling aan in uw dashboard. In de linker navigatie klikt u op beoordelingen en vervolgens op beoordeling toevoegen. In dit formulier kunt u de leverancier, adviseur en / of financier van uw GoodProject beoordelen. Hebt u bijvoorbeeld uw leverancier beoordeeld met een 6 voor service en is deze service ruimschoots verbeterd de afgelopen periode? Klik dan bij beoordelingen op de beoordeling die u reeds gedaan hebt en pas het cijfer aan.
Wie kunnen mijn beoordelingen lezen?
 
Iedereen kan op GoodStart uw beoordelingen lezen, zowel gebruikers en bezoekers van GoodStart.

GoodCredits

Wat is zijn GoodCredits?
 
GoodCredits is de valuta op GoodStart. Hierbij kunt u verschillende producten en diensten kopen. Een GoodCredit staat niet gelijk aan een euro. Koopt u namelijk in 1 keer bijvoorbeeld 150 GoodCredits, zijn deze per stuk goedkoper dan wanneer u 10 GoodCredits koopt. Met uw GoodCredits kunt u uw basis pakket opwaarderen naar een Business of Premium pakket, waarmee u uw organisatie nog meer kunt profileren op GoodStart door bijvoorbeeld foto's en filmpjes toe te voegen, uw project op de homepage te plaatsen of een banner op GoodStart te plaatsen.
Hoe koop ik GoodCredits?
 
U kunt de GoodCredits aanschaffen door in te loggen op GoodStart en in uw dashboard naar pakketten en GoodCredits te gaan. Hier vindt u de verschillende pakketten en losse items die aan te schaffen zijn op GoodStart. Onder de pakketten staat de mogelijkheid klik hier om GoodCredits te kopen. Wanneer u hier klikt en het gewenste aantal GoodCredits kiest wordt u automatisch doorgelinkt naar de betaalpagina.
Hoe schenk ik GoodCredits?
 
U kunt GoodCredits schenken aan andere organisatie. Deze functie is binnenkort actief.
Welke pakketten kan ik met GoodCredits kopen?
 
GoodStart heeft drie pakketten. Het basispakket is gratis. Met dit basispakket kunt u uw profiel online tonen. Wilt u uw GoodCompany profiel echter als een marketingtool inzetten? Voegt u dan foto's en / of filmpjes toe door te kiezen voor een Business of een Premium pakket. Kijk voor een overzicht bij 'Wat zijn de Kosten' onder GoodStart.
Wat zijn losse items?
 
Losse items zijn artikelen die u eenmalig kunt aanschaffen zoals bijvoorbeeld GoodBuying, waarmee u uw producten kunt aanbieden en een complete warme saleslijst krijgt aangeleverd voor uw product of dienst.
Wat is het verschil tussen losse items en pakketten?
 
Pakketten zijn samengestelde items die u maandelijks kunt aanschaffen en aanpassen. Losse items zijn artikelen die u eenmalig aanschaft. Dit betekent echter niet dat u deze artikelen slechts eenmalig kan gebruiken.

Nieuwsbrief

Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief?
 
Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'nieuwsbrief'.

Social Media

Welke social media kanalen gebruikt goodstartnederland.nl?
 
GoodStart gebruikt een twitter account. Wanneer u uw tweet verstuurt met #goodstartNL verschijnt uw tweet automatisch op de homepage van GoodStart Nederland. Daarnaast heeft GoodStart een Linkedin profiel.

Privacy

Wat gebeurt er met mijn gegevens die ik invul op goodstartnederland.nl?
 
Alle gegevens die GoodStart verzamelt worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Feedback

Ik heb feedback over de website. Wat kan ik hiermee doen?
 
Wij stellen feedback altijd erg op prijs. U kunt uw suggesties mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adverteren

Kan ik adverteren op goodstartnederland.nl?
 
Als u wilt adverteren op goodstartnederland.nl stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'adverteren'.

Overig

Mijn vraag staat er niet bij, wat kan ik doen?
 
Hebt u nog vragen die hier niet beantwoord zijn? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertentie

Advertentie

TWITTER FEED

Advertentie

Advertentie